Post Thumbnail

INTERVIEW MARKETING REPORT

[Interview] Marieke de Koning & Erik van de Kleut over technologie, data en creativiteit bij de Reclamefabriek

De Reclamefabriek is een bureau dat creativiteit en techniek combineert. We spreken met Marieke de Koning en Erik van de Kleut, Managing Partners van de Reclamefabriek.

Wat is de Reclamefabriek?

De Reclamefabriek is een reclamebureau met zo’n 30 gepassioneerde professionals, dat volop inzet op innovatie voor de wereld van morgen. Door creativiteit te combineren met onze eigen geavanceerde softwareoplossingen, bieden wij onze klanten de mogelijkheid om zowel mét als zonder onze hulp, creatieve reclamematerialen vanuit een campagne-idee, middelen breed, te creëren op een snelle, efficiënte en kosteneffectieve manier.

Onze toegevoegde waarde voor klanten ligt in het automatiseren van processen, zowel aan hun kant als aan de onze. Hierdoor kunnen zij (en wij) zich concentreren op het leveren van hoogwaardige en foutloze creatieve output. Dit resulteert in een hoger rendement uit hun team én uit hun reclame-euro.

Wat maakt jullie uniek?

Onze unieke kracht ligt in het feit dat we eigen softwareoplossingen inzetten om creatieve processen te automatiseren. Hierdoor wordt de klant ontzorgt en kan de focus op het verhogen en verbeteren van de creatieve output. Met andere woorden, techniek ontzorgt, creativiteit bloeit op en merken groeien! Klanten kunnen ook met onze software zelf professionele uitingen maken.

Om deze visie te realiseren, beschikken we over een eigen development-afdeling die voortdurend werkt aan softwareoplossingen, zowel voor onze interne behoeften als die van onze klanten en de markt. Ons doel is om reclamemaken beter, sneller, slimmer en kostenefficiënter te maken.

Daarnaast staan wij ook bekend als ‘digitale folder specialist’. Door onze jarenlange ervaring en bewezen trackrecord bij grote retailers vanaf 2014, zijn wij in staat om digitale foldercontent te optimaliseren voor maximale conversie. Of het nu gaat om dynamische, interactieve of hybride folders of magazines.

Jullie combineren technologie, data en creativiteit. Kan je dat toelichten?

Door de combinatie te maken tussen technologie, data en creativiteit zorgen wij ervoor dat niet alleen de reclame-uitingen die wij creëren voor onze klanten beter scoren, maar ook dat het ontwikkelingsproces van deze uitingen efficiënter verloopt. Onze aanpak is gericht op het helpen en ontzorgen van onze klanten, zodat zij betere resultaten behalen en hun klanten op een gerichte en impactvolle manier worden bereikt.

Het aanjagen van aanbiedingen en leads is één van de kernpunten. Hoe doen jullie dat?

Door onze kennis en ervaring op grote retailers, het continue analyseren en interpreteren van data, zijn wij in staat om onze klanten op de juiste manier te adviseren rondom het aanjagen van aanbiedingen. Wij monitoren wanneer wij de juiste doelgroep, met de juiste aanbieding, op een boeiende en overtuigende manier kunnen bereiken. Met als doel direct in actie komen om de aanbieding aan te schaffen. De digitale folder is hiervoor bijzonder interessant. We gebruiken deze data overigens ook om de conversie op de print folder te verhogen.

Wat voor soort klanten bedienen jullie?

Wij werken zowel voor retailers als voor groot MKB-klanten, waaronder bekende namen als; ALDI, Praxis, Lampidee, Makro, Bol., Bauhaus, RAI Amsterdam, Justlease en Subway.

Als bureau zitten jullie niet in r/tv-campagnes. Wat maken jullie wel in creatieve zin?

Inderdaad, wij zijn niet gespecialiseerd in het ontwikkelen van merkcampagnes en beschouwen onszelf niet als een strategisch bureau. Onze klanten benaderen ons meestal nadat ze hun strategie en visuele identiteit hebben vastgesteld. Onze expertise ligt in het vertalen van deze strategie naar creatieve uitingen op diverse kanalen om doelgroepen aan te zetten tot actie. We werken met een breed scala aan mediakanalen, waaronder RTV, outdoor, print, instore materialen, folders (zowel gedrukt als digitaal), nieuwsbrieven, online activaties en diverse online assets.

Hoe integreren jullie AI bij jullie werk?

Als reclamebureau dat ook een eigen development team heeft, hebben we een sterke focus op AI. We volgen de ontwikkelingen op de voet en integreren waar mogelijk AI-toepassingen in ons dagelijks werk. Dit varieert van hulp bij het schrijven van code voor onze softwaretoepassingen tot geautomatiseerde beeldbewerking en andere toepassingen. We beschouwen AI zeker niet als een bedreiging, maar eerder als een kans om reclamematerialen slimmer, sneller en efficiënter te maken, wat perfect past bij onze missie.